اكلات بحرية تجرى الرىء
اكلات بحرية تجرى الرىء
طبعا عشان تقليل المجهود وضعت كل سمكتين (السمكة حوالى 750 جرام فى تراى فويل) عشان يترمى بعد العزومة
الطبق الثانى جمبرى مسلوق
هو متبل بعصير ليمون وملح وفلفل أسود كمون وكسبرة مطحونة .. وبصل جوانح وشرائح ليمون أخضر
يوضع فى قدر على النار مع التقليب من وقت لأخر حوالى 7 الى 10 دقائق
الطبق الثالث - شوربة فطر مع الجمبرى والكريمة
بصلة صغيرة تتدبل فى قليل من الزبدة يصاف لها عرق كرافس
نقطع الفطر شرائح ونقليه فى الزبدة قليلا (حوالى 3 دقائق) .. نصف الكمية نضيفها للبصل والكرافس المدبلين .. ونضيف معلقتين كريمة كبار ونضرب الجميع بخلاط
ممكن نضيف مكعب مرقة دجاج ونتبل بالملح والفلفل وقليل من الشطة الحمراء ..
الجمبرى مقشر ومتبل فى خل وعصير ليمون وملح وفلفل أسود .. لمدة 10 دقائق .. ثم نضعه على نار قوية لمدة 7 دقائق مع التقليب ونأخذ نصفه مع الشوربة والنصف الآخر مع الأرز (الطبق التالى
ثم نضيف شرائح الفطر المشوحة فى الزبد .. مع الجمبرى المقشر .. نتركه يغلى لمدة دقيقتين .. ثم نجمله بالبقدونس المفروم ونطفى النار ..
الطبق الرابع - أرز بالجمبرى والخضار
الأرز بسمتى مسلوق قبلها ..
الخضار فاصوليا .. بروكلى .. ذرة صفراء .. وبسلة حلوة (البسلة دى بتكون مجرد قرن مفيش فيه أى بذور) بس بتكون مسكرة أوى ..
الخضار هندبله فى زيت سمسم لمدة حوالى 7 دقائق .. وهننملحه ونضيف له صويا صوص .. ونضيف الجمبرى المجهز وقت ما عملنا الشوربة
ثم نضيف الأرز مع التقليب.. لو كان الرز جاف هنضيف كم معلقة ماء .. ونتركه على النار دقائق حتى تتمازج النكهات ..
الطبق الخامس - باذنجان مخلل وفلفل مخلل فورى
الباذنجان هنسويه بوضعه فى قدر مع قليل من الخل والملح وزيت وكم ملعقة ماء .. القدر يكون مغطى ونقلبله من وقت للآخر حتى ينضج ..
ينضج نضع الفلفل محله شرائح كبيرة ..
الحشو ثوم مفروم مع بقدونس مفروم مع فلفل أخضر مع كمون مطحون مع فلفل أسود مع عصير ليمون وخل وزيت زيتون ..
الباذنجان هنحشيه بالخلطة دى .. والفلفل هنقلبه معاها .. وهنرصهم فى طبق ونضع عليهم قليل من الخل ونتركهم ليبردو ويتخللو
الطبق الأخير هو طبق السلطة ..
طماطم مع خيار مقشر مع خس مع كرافس مع عين جمل مقشر .. والجميع متبل سماق مع دبس رمان وزيت زيتون وملح
المشروبات كانت زبادى مضروب فى الخلاط مع مكعبات ثلج (القوام زى قوام اللبن الرائب) مع قليل من السكر
عزومة أخدت أقل من ساعتين شغل وكانت ل 8 أشخاص ,.. وتبقى أكل لثمانية آخرين وشديدة الابهار وانطباعاتها دائمة
نونه- مراقب
- عدد المساهمات : 4611
نقاط : 7758
تاريخ التسجيل : 18/05/2009
العمل/الترفيه : *الأرزاق على باب الله *
» اكلات حول العالم
» اكلات رمضانية
» اكلات خفيفة وسريعة جدا ....!!!!****
» بالصور:اكلات رمضانية من انحاء العالم
الجمعة ديسمبر 02, 2016 4:52 pm من طرف نونه
» صور متنوعة للفيس للصباحية والحب والور روووعة وبجودة عاليه لعيونكم
الجمعة يناير 22, 2016 3:22 pm من طرف الغالي
» صبر ايوب
السبت أبريل 26, 2014 6:23 pm من طرف abouyasse
» احلى تشكيلة لى اللابتوب للبنات والشباب هاتعجبكم ان ش الله
السبت أبريل 26, 2014 6:01 pm من طرف abouyasse
» البيت بيتك
الجمعة أبريل 25, 2014 9:32 am من طرف abouyasse
» اغرب اعياد العالم بالصور
الأحد أغسطس 25, 2013 9:01 am من طرف نونه
» تحميل اغانى وطنية مصرية mp3 كله شغال مجموعة جامده من احلى الاغانى واهمها
الجمعة يوليو 26, 2013 7:16 pm من طرف نونه
» نكتة هالصبحية اليوم
الجمعة يوليو 26, 2013 12:43 am من طرف نونه
» أغنية تسلم الايادي تسلم يا جيش بلادي الجديده - مصر
الجمعة يوليو 26, 2013 12:37 am من طرف نونه
» مين الى مات؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
السبت يوليو 13, 2013 9:37 pm من طرف dl bren
» قصة قصيرة وجميلة
السبت يوليو 13, 2013 9:33 pm من طرف dl bren
» ( قصة رائـعة جـــــــــــــــــداً )
الأحد يونيو 16, 2013 5:11 am من طرف محمد حمزه
» ثقافة بائسة
الأحد يونيو 16, 2013 4:58 am من طرف محمد حمزه
» الا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ (صور)
الخميس مايو 02, 2013 2:08 am من طرف حسام المصرى
» اشهر مطاعم القاهرة2013 بالاسعار والعناوين عناوين وارقام الهاتف
الخميس مايو 02, 2013 1:54 am من طرف حسام المصرى