منتــدى روشنــــة عيـــــــال
اكلات بحرية تجرى الرىء 4o08qe1g982z8hvir5vk

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتــدى روشنــــة عيـــــــال
اكلات بحرية تجرى الرىء 4o08qe1g982z8hvir5vk
منتــدى روشنــــة عيـــــــال
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

اكلات بحرية تجرى الرىء

اذهب الى الأسفل

اكلات بحرية تجرى الرىء Empty اكلات بحرية تجرى الرىء

مُساهمة من طرف نونه الجمعة مارس 18, 2011 8:08 pm


طبعا عشان تقليل المجهود وضعت كل سمكتين (السمكة حوالى 750 جرام فى تراى فويل) عشان يترمى بعد العزومة
اكلات بحرية تجرى الرىء 3864019827_51f690f0c1_o


الطبق الثانى جمبرى مسلوق

هو متبل بعصير ليمون وملح وفلفل أسود كمون وكسبرة مطحونة .. وبصل جوانح وشرائح ليمون أخضر

يوضع فى قدر على النار مع التقليب من وقت لأخر حوالى 7 الى 10 دقائق

اكلات بحرية تجرى الرىء 3864054719_000c76b0b7_o



الطبق الثالث - شوربة فطر مع الجمبرى والكريمة

بصلة صغيرة تتدبل فى قليل من الزبدة يصاف لها عرق كرافس

نقطع الفطر شرائح ونقليه فى الزبدة قليلا (حوالى 3 دقائق) .. نصف الكمية نضيفها للبصل والكرافس المدبلين .. ونضيف معلقتين كريمة كبار ونضرب الجميع بخلاط

ممكن نضيف مكعب مرقة دجاج ونتبل بالملح والفلفل وقليل من الشطة الحمراء ..

الجمبرى مقشر ومتبل فى خل وعصير ليمون وملح وفلفل أسود .. لمدة 10 دقائق .. ثم نضعه على نار قوية لمدة 7 دقائق مع التقليب ونأخذ نصفه مع الشوربة والنصف الآخر مع الأرز (الطبق التالى

ثم نضيف شرائح الفطر المشوحة فى الزبد .. مع الجمبرى المقشر .. نتركه يغلى لمدة دقيقتين .. ثم نجمله بالبقدونس المفروم ونطفى النار ..


اكلات بحرية تجرى الرىء 3864802508_edf78abaf8_o

الطبق الرابع - أرز بالجمبرى والخضار

الأرز بسمتى مسلوق قبلها ..

الخضار فاصوليا .. بروكلى .. ذرة صفراء .. وبسلة حلوة (البسلة دى بتكون مجرد قرن مفيش فيه أى بذور) بس بتكون مسكرة أوى ..

الخضار هندبله فى زيت سمسم لمدة حوالى 7 دقائق .. وهننملحه ونضيف له صويا صوص .. ونضيف الجمبرى المجهز وقت ما عملنا الشوربة
ثم نضيف الأرز مع التقليب.. لو كان الرز جاف هنضيف كم معلقة ماء .. ونتركه على النار دقائق حتى تتمازج النكهات ..


اكلات بحرية تجرى الرىء 3864802100_90b3dbe5ef_o


الطبق الخامس - باذنجان مخلل وفلفل مخلل فورى

الباذنجان هنسويه بوضعه فى قدر مع قليل من الخل والملح وزيت وكم ملعقة ماء .. القدر يكون مغطى ونقلبله من وقت للآخر حتى ينضج ..

ينضج نضع الفلفل محله شرائح كبيرة ..

الحشو ثوم مفروم مع بقدونس مفروم مع فلفل أخضر مع كمون مطحون مع فلفل أسود مع عصير ليمون وخل وزيت زيتون ..

الباذنجان هنحشيه بالخلطة دى .. والفلفل هنقلبه معاها .. وهنرصهم فى طبق ونضع عليهم قليل من الخل ونتركهم ليبردو ويتخللو

اكلات بحرية تجرى الرىء 3864801272_6b82db038c_o



الطبق الأخير هو طبق السلطة ..

طماطم مع خيار مقشر مع خس مع كرافس مع عين جمل مقشر .. والجميع متبل سماق مع دبس رمان وزيت زيتون وملح


المشروبات كانت زبادى مضروب فى الخلاط مع مكعبات ثلج (القوام زى قوام اللبن الرائب) مع قليل من السكر

اكلات بحرية تجرى الرىء 3864801656_0736f7c88a_o


عزومة أخدت أقل من ساعتين شغل وكانت ل 8 أشخاص ,.. وتبقى أكل لثمانية آخرين وشديدة الابهار وانطباعاتها دائمة

نونه
نونه
مراقب
مراقب

انثى عدد المساهمات : 4611
نقاط : 7758
تاريخ التسجيل : 18/05/2009
العمل/الترفيه : *الأرزاق على باب الله *

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى